Без граници можност за повеќе перспективи

Без граници можност за повеќе перспективи
Posted: дек 24, 2019
Categories: Млади

Третото издание на обуката за перспективи “Без граници, повеќе перспективи”, се одржа во Шербур, од 30 ноември до 8 декември 2019 година во организација на Maison Pour Tous Leo Lagrange. 

На обуката поддржана од програмата Еразмус +, учество земаа 31 младински работник од 10 европски земји: Франција, Германија, Англија, Бугарија, Шпанија, Северна Македонија, Норвешка и Романија.

Целта на обуката беше да се развијат капацитетите на младинските работници во спроведување и развивање на проекти за мобилност и интеркултурно разбирање. Настанот беше можност да се претстават нови популарни и интерактивни методи за неформално образование. 

Обуката се спроведува какодел од програмата за децентрализирана соработка помеѓу Нормандија и Северна Македонија.
 

Print
Tags:

Name:
Email:
Subject:
Message:
x