Обука за младински работници „Quality is YOUth Work“

Обука за младински работници „Quality is YOUth Work“
Posted: фев 13, 2019
Categories: Млади

Обуката за младински работници „Quality is YOUth Work“ беше спроведена од страна на здружението „Maison pour tous Léo Lagrange“ од Шербур во соработка со Коалиција СЕГА во рамки на нивната заедничка активност „Зајакнување на капацитетите на младинските работници“.

Обуката се одвиваше од 6 до 9 февруари 2019 година во Струга со млади учесници од Битола, Прилеп, Штип и Кавадарци. Обуката беше предводена од двајца обучувачи од Нормандија и од Македонија преку интерактивни методи, дискусии, креативни работилници во согласност со САЛТО стандардите. Учесниците на обуката се запознаат со улогата и целите на младинските работници, спроведување проекти во областа на млади и практични практики за неформално образование.

Активноста беше спроведена во рамки на децентрализираната соработка помеѓу партнерите од Нормандија и Македонија. 
 

Print
Tags:

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Употреба на името „Република Македонија“
Од нејзиното осамостојување во 1991 година, во македонскиот устав е запишано името „Република Македонија“. Сепак, поради признавањето од страна на меѓународните организации и нејзините земји членки, државата се согласи да го користи името „Поранешна Југословенска Република Македонија“, а токму под тоа име, Франција ја призна Македонија како држава.
На оваа интернет страница, поради јазично олеснување, „Поранешната Југословенска Република Македонија“ се нарекува само „Република Македонија“ или „Македонија“. Тоа не означува никаков политички став на Република Франција и на регионот Нормандија кон Македонија.