Започна проектот за применети странски јазици во високото образование

На 4 и 5 ноември 2020 година се одржа првата виртуелна средба во рамките на еврпскиот проект DAFLS (Developing Applied Foreign Language Skills) кој се спроведува во партнерство на Универзитетот од...

Десет години соработка помеѓу Дебар и Иф

На 15 мај 2019 година во градот Иф беше прославена десегодишнината од воспоставената соработката помеѓу градовите Дебар и Иф. На прославата учествуваа градоначалникот на Иф г. Мишел Патар-Легандр,...

Соработката Нормандија – Северна Македонија презентирана на Станица: Студентска

Соработката Нормандија – Северна Македонија беше претставена за време на седмото издание на студентскиот саем „Станица: Студентска” одржан на 23 април 2019 година на Правниот...