Десет години соработка помеѓу Дебар и Иф

На 15 мај 2019 година во градот Иф беше прославена десегодишнината од воспоставената соработката помеѓу градовите Дебар и Иф. На прославата учествуваа градоначалникот на Иф г. Мишел Патар-Легандр,...

Изложба на фотографии „1918/2018 Рефотографирање“

Изложбата на фотографии со наслов „1918/2018 Рефотографирање“ на авторот Роберт Јанкулоски беше отворена на 30 ноември 2018 година во галеријата на НУ Завод и Музеј Битола.