Разбирајќи ја историјата заедно

На 21 и 22 декември 2019 година во Скопје се одржа работилница на тема: Разбирајќи ја историјата заедно. Работилницата беше наменета за средношколци и имаше за цел подигање на свеста и запознавање...

Без граници можност за повеќе перспективи

Третото издание на обуката за перспективи “Без граници, повеќе перспективи”, се одржа во Шербур, од 30 ноември до 8 декември 2019 година во организација на Maison Pour Tous Leo...

Средношколците од Битола во посета на Нормандија

Од 14 до 18 октомври 2019 година, 30 ученици од гимназијата "Јосип Броз Тито" од Битола го посетија средното градежно училиште од „Томас Пескет“ во Кутанс, Нормандија.