EX-TRA обука во Нормандија

EX-TRA обука во Нормандија
Posted: дек. 16, 2021
Categories: Млади

Обуката EX-TRA (Expérience-Transfert) или пренос на искуства организирана од страна на Центарот за младинско информирање на Нормандија - CRIJ Normandie и финансирано од програмата Еразмус + се одржа од 4 до 12 декември 2021 година во Нормандија. 

24 младински работници и меѓународна екипа од 6 предавачи работеа на методите за неформално образование во меѓународен контекст. Младински работници од Северна Македонија, претставници на Коалицијата на младински организации СЕГА беа дел од обуката. 

Како дополнителна активност на обуката, на 8 декември 2021 година, младинските работници спроведоа работилници на подигање на свест за меѓународната мобилност во 7 различни структури со повеќе од 100 млади.

На 10 декември 2021 година, учесниците придонесоа кон организацијата на четвртата едиција на Европски средби на меѓународна мобилност која се одржа во Олне сир Итон, Нормандија со повеќе од 250 посетители (со почитување на здравствените протоколи). 

Организацијата La Maison Pour Tous Léo Lagrange од Шербур беше во можност да ја продолжи својата соработка со долгогодишниот партнер од соработката помеѓу Нормандија и Северна Македонија, Коалиција СЕГА и имаше можност да развие соработка со организацијата ХОПС од Скопје. 

Print
Tags:

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

123movies