Француски јазик, танц, театар, спорт и фенери Француски јазик, танц, театар, спорт и фенери

Француски јазик, танц, театар, спорт и фенери

Од 20 до 28 август 2022 година, 12 ученици од Средното Училиште „Орце Николов“ придружувани од 2 професорки, беа дел од франкофонската...
Анимирано видео: Мир, сеќавање и помирување Анимирано видео: Мир, сеќавање и помирување

Анимирано видео: Мир, сеќавање и помирување

Најдобриот пат да се постигне мир е преку помирување. Создавање на дијалог и соработка се важни чекори од тој процес, но најважниот е...
Нормандија за мир: Резиме на активностите на програмата во Северна... Нормандија за мир: Резиме на активностите на програмата во Северна...

Нормандија за мир: Резиме на активностите на програмата во Северна...

Почнувајќи од 2006 година, Нормандија и Северна Македонија ја развиваат својата соработка преку различни проекти, партнерства, иницијативи и...
Младинска обука во Струга: Искуството на Нормандија во Северна Македонија Младинска обука во Струга: Искуството на Нормандија во Северна Македонија

Младинска обука во Струга: Искуството на Нормандија во Северна Македонија

Во периодот од 21 – 24 февруари, 2022 година во Струга, Северна Македонија се одржа Воведна обука за младинска работа [IN-TO] youth work...

Децентрализирана соработка помеѓу Нормандија и Северна Македонија

Децентрализираната соработка помеѓу партнерите од Нормандија и Северна Македонија се спроведува преку голем број активности на различни теми како Сеќавање и помирување, локална демократија, култура и културно наследство како и млади и граѓанско учество. Овие активности се спроведуваат во конзорциум на повеќепартнерска основа која вклучува: локални власти, граѓански сектор, образовни институции, приватен сектор, национални институции, експерти, граѓани итн.

Канцеларија на соработката – АЛДА Скопје

Канцеларија на соработката во Скопје
Адреса: Бул. Партизански одреди 43б/5
1000 Скопје
Телефон: +389 (0)2 6091 060
E-mail: aldaskopje@aldaintranet.org
Facebook: normandie.macedoine

Публикација Нормандија - Македонија

ИНТЕРНЕТ  АРХИВА

 

manganelo