Посткатастрофични градови во компаративна перспектива

Настанот „Посткатастрофични градови во компаративна перспектива“ поддржан од програмата „Нормандија за Мир“, се одржа на 13 декември 2021 година во Скопје, Северна...

Битолски научен собир по повод одбележување на стогодишнината од Првата светска војна

На 11 и 12 ноември 2021 година, беше организираше петтиот годишен Битолски научен собир по повод стогодишнината од Првата светска војна насловен „Историја, уметност, колективна меморија и...